Chaja Beeldhouwen

beeldhouwen-speksteen-brazilliaans beeldhouwen-raspen-vijlen-staal beeldhouwen-beitels-staal

CHAJA BEELDHOUWEN  “BEELDEN VOOR JE LEVEN”
Het aanbod beeldhouwen is uitgebreid. Je kunt nu kiezen uit 2 mogelijkheden. Beiden hebben een
duidelijk verschil in hun werkwijze. Zo wordt het mogelijk om een keuze te maken die zo goed mogelijk aansluit bij jouw behoefte.

Beeldhouwen: volgens de meest letterlijke betekenis van het woord bewerkt een beeldhouwer met hamer en beitel steen of hout om er een beeld van te maken. Een uit harde materialen door wegnemen (hakken of houwen) gemaakt beeld noemt men een sculptuur.

 

Workshop “beeldhouwen in (spek)steen”
Uitgangspunt is het maken van een eigen beeld. Hierbij staan plezier in het laten ontstaan van een eigen “creatie” en het even helemaal vergeten van alles wat met ziekte en ziek zijn te maken heeft centraal. Soms komen tijdens het ontstaan van het beeld gevoelens naar boven die verbonden zijn met het ziekte/verwerkingsproces.
Deze vorm van creatieve expressie biedt de mogelijkheid om je aandacht even te richten op een ding; het werken aan je beeld. Deze focus kan ontspanning, rust en verstilling bieden en geeft je de gelegenheid om bij jezelf te blijven, om vormen te laten ontstaan die bij jou horen. De techniek is ondersteunend aan de vorm die ontstaat. Ervaring met beeldhouwer is niet nodig, benieuwd zijn is voldoende. Ontdek en ervaar jouw creatieve mogelijkheden!!

De workshops worden gegeven door Geert Ploegmakers.
Geert is, na eerst zelf op de bouw gewerkt te hebben, al jaren werkzaam als leraar bouwkunde. Op latere leeftijd heeft hij op de Academie der Schone Kunsten in België het diploma beeldhouwen gehaald (2013).
In die tijd is hij ook gestart met het geven van cursussen en workshops beeldhouwen en boetseren aan verschillende doelgroepen.
In 2017 en 2018 heeft Geert deelgenomen aan het zandsculpturenfestival in Oss.

Gedurende april t/m oktober geeft hij elke eerste zondag van de maand een demonstratie boetseren bij bierbrouwerij Oijen: “De kunstenaar aan het werk’’.

De workshop zal bestaan uit 4 dagdelen (1 maal per week) 4 zaterdagochtenden van 9.30 – 12.30 uur.

Data: voorjaar 2019: 23 en 30 maart en 6 en 13 april
 
Data: najaar 2019:  7 – 14 – 21 en 28 september

Materiaalkosten: zijn niet bij de prijs inbegrepen. Stenen kosten € 2 per kilo
Kosten: voor de 4 dagdelen € 49 (inclusief koffie/thee)
Aantal deelnemers: maximaal 6-8 personen
Aanmelden: email stichtingchaja@live.nl  of per telefoon 06-40526180 mevr. Pieta Besseling coördinator Chaja Beeldhouwen of Stichting Chaja 06- 39507185
Coördinator beeldhouwen: Pieta Besseling tel: 06-40526180

 

 

Workshop “Beeldend gedenken/Verlies verweven in je leven” bij Creapoelka.
Creapoelka biedt een bedding om via beeldhouwen tijd en aandacht te hebben voor een ingrijpend verlies in je leven. Bij deze workshop gaat het niet om ‘kunst maken’ maar om uitdrukking te geven aan wat er van binnen bij je leeft. Er ontstaat een symbool van verbinding dat zonder woorden vertelt… Beeldhouwen kan zo een helende werking hebben.
Je verlieservaring raakt meer met je levenspad verweven. Ter ondersteuning krijg je eenvoudige aandachtsoefeningen aangereikt om het contact met je jezelf te verdiepen. Creapoelka biedt deze workshop niet specifiek voor Chaja deelnemers aan.
Informatie en aanmelding: www.creapoelka.nl of 0486-416172.