Zingen voor je Leven

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen werkt bevrijdend, geeft energie! Bij dit koor staat meedoen aan én het plezier in zingen centraal!  Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.
Op 30 januari 2009 is het Koor Chaja van start gegaan met een Kick- Off. Het was een groot succes, vele mensen kwamen meezingen.
Inmiddels hebben we 38 koorleden en komen we met heel veel plezier twee maal per maand bij elkaar in de theaterzaal van De Groene Engel.

Annet Vervoort onze stemdocent vult het eerste uur met stemexpressie. Op allerlei manieren laat ze de koorleden kennis maken met de mogelijkheden van onze stem. Als de stemmen voldoende gesmeerd zijn neemt onze dirigent Job Gerards het stokje over en zingen we verschillende soorten liederen. Het repertoire is zeer divers. Tussenin is er een pauze in het gezellige Groene Engel café.

Koor Chaja is verbonden aan het landelijke korennetwerk Zingen voor je Leven van Stichting Kanker in Beeld. Inmiddels zijn er 32 koren door heel Nederland en jaarlijks is er een korennetwerkdag in de Jaarbeurs te Utrecht. In 2012 heeft Koor Chaja  samen met alle koren meegedaan aan de Oncofonie in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam en op 16 mei 2016 aan Oncofonie 2016 nu in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

Date(s) - 15/12/2017

De Groene Engel