Bestuur Chaja

V.l.n.r. Marlies van der Wouw, Marleen van den Berg en Petra Hemelaar.

Hoe Stichting Chaja is ontstaan
Marleen van den Berg, oprichter van Stichting Chaja, werd in 2002 geconfronteerd met borstkanker.
Zij kende de School voor Imaginatie in Amsterdam. Via deze school leerde ze de Stichting Kanker in Beeld kennen.
Door het zelf meedoen aan een manifestatie van Kanker in Beeld met foto’s en gedichten, raakte Marleen enthousiast over de manier van verwerking van deze ernstige ziekte door middel van creatieve expressie. Zij nam zich voor, zodra ze helemaal hersteld zou zijn, zoiets te gaan opzetten en organiseren in Oss e.o.

Begin 2005 heeft Marleen het initiatief genomen om met een aantal personen van gedachten te wisselen over haar ideeën.
Uiteindelijk, in hechte samenwerking met Marlies van der Wouw en Petra Hemelaar, is Stichting Chaja op 14 februari 2007 officieel opgericht.