Chaja Theater

In september 2019 start Chaja Theater met een nieuwe vorm van “Spelen voor je Leven” :
Workshops improvisatie met klank en spelvormen.


Op 18 mei 2019 jl. hebben we een eerste workshop improvisatie met klank en spelvormen verzorgd. Door alle enthousiaste reacties gaat Chaja Theater nu starten met deze vorm van “Spelen voor je Leven”

Improvisatie met klank en spelvormen; een workshop waarin we spelen met onze fantasie, spelen met onze stem, spelen met beweging, spelen met de clown in onszelf. Even kruipen in de rol van een ander en vooral plezier maken. Alles loslatenen voelen hoeveel vrijheid en ruimte je dit geeft. En………..acteerervaring is niet nodig!!! Iedereen kan meedoen!

Data voorjaar 2020 op zaterdag ochtend:
1-29 februari
14-28 maart
18 april
9-23 mei
13 juni

Data najaar 2020:
5-19 september
3-17-31 oktober
14-28 nov
12 december

Locatie: Theaterschool T’eXtpierement,  Berghemseweg 39 te Oss
Tijd: 9.30 tot 11.30 met uitloop tot 12.00 uur
Contributie: € 45,- per half jaar, inclusief koffie/thee.
Regisseur: De workshop wordt gegeven door Annet Vervoort, stembevrijder en contact-clown
Aanmelden: email stichtingchaja@live.nl  of telefonisch 06-81696461

Je bent altijd van harte welkom een keer vrijblijvend mee te komen doen. Wel fijn als je dit van te voren even meldt via telnr.  06-81696461 mevr. Diny Tiebosch coördinator Chaja Theater “Spelen voor je Leven” of Stichting Chaja telnr. 06-39507185.

 

Kanker in Beeld heeft een promotiefilmpje gemaakt voor “Spelen voor je Leven” (improvisatietheater).
Acteur Gijs Scholten van Aschat en Regisseur Peter de Baan hebben meegewerkt aan een interview met een van onze “Spelers”. Het filmpje geeft een prachtige impressie van wat “Spelen” bij één van onze groepen voor je kan betekenen.
> klik hier

Chaja Theater is aangesloten bij het landelijke netwerk Spelen voor je Leven van Kanker in Beeld.

 

 

2018-foto-chaja-theater

 

 

 

 

 

 

 

Theaterspelen kan je een enorm gevoel van vrijheid en ruimte geven. Door je verbeelding aan te spreken, hoe je door theaterspelen vorm geeft aan wat er in je leeft en hoe je anderen en jezelf kunt verrassen.
Veel mensen die geconfronteerd zijn met kanker voelen behoefte aan vrije expressie om ervaringen te verwerken, uiting te geven aan wensen en gevoelens en afleiding te ondervinden van de grote zorgen van alle dag. Iedereen, met en zonder spel ervaring, is welkom en kan zich op eigen tempo en niveau bewegen tijdens de dynamische bijeenkomsten. Doel is dat ieder deelnemer zich, na een plezierige bijeenkomst, ontspannen en een beetje ‘opgetild’ en flink geïnspireerd voelt het leven te leven. 

Reactie deelnemer; “Ik kijk er enorm naar uit om weer te beginnen. Samen actief zijn onder begeleiding van een professionele regisseuse, die ons steeds met een enorme inzet en boordevol leuke ideeën weer enthousiast weet te maken. Door vooral improvisatie, maar ook allerlei andere spelvormen, kun je je gevoelens uiten, je ontspannen, samen lachen, je inspannen en ontspannen. Fijne uren waarin je niet bezig hoeft te zijn met je ziekte of zorgen, maar gewoon HEEL VEEL PLEZIER maken met elkaar.
Mijn ervaring is, dat ik daarna met een voldaan gevoel en meer energie naar huis ga.”

Najaar 2014 is Chaja gestart met: Theater “Spelen voor je leven” en Omroep Brabant was bij de start. Lees en luister naar hun verslag…